ЦХСК-1467

ЦХСК-1467 
однокомпонентна 

Опис 

Короткий опис
ЦХСК - однопакувальна цинкнаполненная композиція на основі алкидного лаку, модифікованого атмосферо- і хімічно стійким термопластичным полімером і цинковим порошком. 
Витримує перепад температур від -50 до +40°С. 
Покриття забезпечує електрохімічний захист стали образуя на поверхні захисну плівку, що містить 85-90% металевого цинку. Метод «Холодного цинкування». 

Призначення й області застосування 
Композиція марки ЦХСК може застосовуватися: 
- як ґрунтовка під покрывные матеріали в комплексній системі покриттів; 
- для ремонту цинкових металевих покриттів; 
- як самостійне покриття; 
Композиція призначена для захисту від корозії сталевих виробів і споруджень, експлуатованих: 
- в атмосферних умовах всіх макрокліматичних районів, типів і категорій розміщення за ДСТ 15150 69; 
- у морській і прісній воді, водяних розчинах солей, кислот і лугів; 
- у промисловій атмосфері середньої й високої агресивності газів у сухому й вологому режимі експлуатації по Снип 2.03.11-85. 

Підготовка поверхні 
Поверхня перед фарбуванням знежирюється (смесевыми органічними розчинниками). Потім проводиться очищення поверхні від іржі, окалини, слідів старої фарби, додання шорсткості (краща абразивоструйная обробка до ступеня очищення поверхні металу від окислів 2 за ДСТ 9.402-80 або Sa 2? по ИСО 8501-1:1988, у ряді випадків допускається обробка механічними інструментами). 

Нанесення 
Композицію ЦХСК можна наносити в заводських і польових умовах при температурі від -15 до 40°С и вологості від 30 до 80 %. Розведення не рекомендується. 
Перед використанням композицію ЦХСК ретельно перемішують до однорідності. Потім композицію варто профільтрувати через сітку № 01-02 за ДСТ 6613-73. При необхідності композицію допускається розбавляти до робочої в'язкості. Розріджувачі - сольвент, Р-4, уайт-спирит. 
Перший шар наносять не пізніше, ніж через 24 години (якщо виріб перебуває в приміщенні) і 6 годин (якщо на відкритому повітрі) після підготовки поверхні. Матеріал наносять кистю, валиком, методами безповітряного й пневматичного розпилення. При безповітряному розпиленні діаметр сопла від 0,019? до 0,023?; при пневматичному нанесенні тиск не менш 3,5 атмосфер. Гострі кути й зварені шви перед початком загального фарбування профарбовують кистю або валиком і дають висохнути. 
Покриття ремонтопригодно. Сполучається практично з усіма класами лакофарбових матеріалів, образуя з покрывными шарами 2-х або 3-х слойную систему, забезпечуючи довгостроковий захист і необхідну декоративність металевих інженерних споруджень. 
Час до нанесення покрывных матеріалів і до транспортування пофарбованих виробів становить 24 години. 
Якщо фарбування проводиться при низьких температурах необхідно стежити, щоб температура офарблює поверхности, що, була на 3° вище температури крапки роси; при необхідності поверхню обдувають теплим повітрям. Час межслойной й остаточного сушіння при негативних температурах значно збільшується. 
Рекомендується наносити не менш 2-х шарів композиції.

Основні технічні характеристики 

Матеріал готовий до роботи 

1. Щільність, г/см3 2,3-2,5 

2. Масова частка нелетучих речовин, % 73-75 

3. Умовна в'язкість по віскозиметрі ВЗ-4 при температурі (20±0,5) °С, с 30-35 

Висохла лакофарбова плівка 

1. Зовнішній вигляд плівки Однорідна матова сріблисто-сіра 

2. Висихання до ступеня 3 при температурі (20±2)°С, хв 30 

3. Час витримки перед нанесенням наступного шару, година 1 

4. Адгезія до металу, бали, не більше 1 

5. Витрата на одношарове покриття, г/м2 210-260 

7. Товщина одношарового висохлого покриття, мкм 35-45 

8. Еластичність при вигині, мм, не більше 1 

9. Міцність при ударі, см, не менш 50 

10. Термостійкість максимальна в атмосферних умовах, °З 130 

Комплект поставки 


Металеві барабани по 50 кг. 

Техніка безпеки 
Покриття ЦХСК не токсичне й може застосовуватися усередині службових і житлових приміщень. Пкрытие пожаробезопасно, ставиться до матеріалів не займистим і не поширюють полум'я по поверхні. 

Транспортування й зберігання 
Умови зберігання – сухе прохолодне місце. Гарантійний строк зберігання композиції герметично закритої в тарі виготовлювача – 12 місяців від дня виготовлення. Зберігатися й транспортуватися композиція повинна в далечіні від нагрівальних приладів і крім прямого влучення сонячних променів, при температурах від –40 до +35°С.

Коментарі (0)

Прокоментувати