Емаль ЕП-5287

Емаль ЕП-5287
Область застосування.
Емаль наноситься на поверхні сталей, алюмінієвих і титанових сплавів і чавуну з метою захисту їх від корозії й додання необхідного декоративного виду.
Особливості:
* Має високі протикорозійні властивості, атмосферостойкостью, стійкістю до води, розчину солі, бензину, мінеральним маслам.
* Може наноситися по ґрунтовках типу ВЛ, АК, ЭП або безпосередньо по металі.
* Допускаються холодне й гаряче сушіння.
Основні характеристики:
* Матеріал двухупаковочный, на основі эпоксидных смол й аминных отвердителей; Співвідношення отвердитель : основа 3г/100р.
* Кольори: слоновая кістка, ясно-сірий, темно-сірий, блакитний, синій, салатний, зелений, захисний, жовто-жовтогарячий, жовтогарячий, червоний, чорний, сірий, темно-коричневий, жовтий, білий; можливе виготовлення емалей інших квітів за бажанням замовника.
* Зовнішній вигляд покриття: однорідне, матове, напівматове, напівглянсове.
* Способи нанесення: пневмораспылением, кистю, валиком.
* Життєздатність емалі при 20 град. Цельсія - не менш 7 годин.
* Час висихання до ступеня 3 при температурі 20 ± 2 град. Цельсія не більше 24 годин, при температурі 55 ± 5 град. Цельсія не більше 1 години.
* Витрата емалі на 1 шар - 60 -100г/кв.м.
* Рекомендує количество, що, шарів 2 -3.
* Гарантійний строк зберігання емалі 6 місяців.
Рекомендації із застосування:
Підготовчі роботи.
Поверхня металу повинна бути зачищена від іржі, окалини, окислів металу й т.п. до ступеня 2 за ДСТ 9.402-80
(поверхня повинна мати рівномірну шорсткість, металевий блиск, допускається більше темний відтінок металу на ділянках, де була окалина) і знежирена до ступеня 1 за ДСТ 9.402-80 (відсутність слідів жиру на фільтрувальному папері після протирання поверхні).
Очищення проводять піскоструминної або дробеструйной обробкою, допускається очищення кордами-щітками. Для знежирення поверхня металу протирається дрантям, змоченої в уайт-спирите й сухому дранті; не допускається використати для знежирення легколетучие розчинники.
Якщо фарбування виробляється відразу після дробеструйной (піскоструминної) обробки, знежирення можна не проводити, при цьому рекомендується попередньо знежирити особливо забруднені ділянки.
Для забезпечення найкращої адгезії підготовлена поверхня може бути заґрунтована ґрунтовками типу ЭП, наприклад, ЭП-057, а також ґрунтовками типу ВЛ або АК. Може наноситися безпосередньо на чисті металеві поверхні.


Фарбування.
Перед застосуванням переконатися, що основа емалі добре перемішана й однорідна по всьому об'ємі тарного місця.
Для готування композиції отвердитель долити до основи й ретельно перемішувати не менш 10 хвилин. Підготовлену емаль наносять на поверхню металу, що захищає, кистю, валиком або пневмораспылителем при температурі навколишнього повітря від 5 град. Цельсія до 30 град. Цельсія.
Ступінь розведення емалі при фарбуванні краскораспылителем не більше 35% по масі.
Після висихання одного шару (24 години при 20 град. Цельсія) аналогічно наносять наступні шари емалі.
Для розведення емалі й промивання інструмента використати розчинник Р-5а, також можуть використатися розчинники: 646, толуол, Р-4.
Матеріал наносять при температурі навколишнього повітря від 5 град. Цельсія до 35 град. Цельсія й відносної вологості не більше 80%, температура офарблює поверхности, що, повинна бути вище крапки роси.

Запобіжного заходу:
Матеріал вогненебезпечний! Шкідливий при вдиханні й проковтуванні. Не працювати поблизу відкритих джерел вогню. Роботу робити в гумових рукавичках, при гарній вентиляції. При влученні матеріалу на шкіру промити шкіру теплою водою з милом. Зберігати матеріали в приміщенні, виключивши влучення на них прямих сонячних променів і вологи.

Коментарі (0)

Прокоментувати